LIANNE
Foto Lianne
Comp-It-Aut is gestart in 2009 door Lianne van de Westerlo. Zij heeft ervaring als ingenieur computerkunde binnen de ICT alsook didactische ervaring als ICT-docent. Ook heeft zij een inmiddels 25-jarige zoon met autisme. Vanuit deze ervaring merkte zij dat veel (jong)volwassenen met autisme zich prettig voelen bij dagbesteding op de computer. Hierbij kunnen ze hun kwaliteiten uiten.
Deze combinatie van ervaringen zette haar ertoe om deze (jong)volwassenen optimale begeleiding te bieden tijdens dagbesteding met computers. Zo bouwen ze vindbare websites, maken ze vindbaarheidsanalyses, ontwerpen ze logo's en flyers en zorgen ze voor het plaatsen van social mediaberichten.
LEES MEER
Ik, Lianne van de Westerlo, ben COMP-IT-AUT gestart in 2009.
Als ingenieur computerkunde binnen de ICT en mijn didactische ervaring als docent ICT was ik persoonlijk ook ervaringsdeskundige als ouder van een zoon –inmiddels 25 jaar - met autisme.
Van dichtbij zag ik dat menig jongere met autisme zich prettig voelt bij computer-tijdsbesteding. Hierin komen ook hun kwaliteiten naar boven.
En de mijne!
De combinatie van mijn uitgebreide IT-kennis, 30 jaar zakelijke ervaring en het ouder-zijn zette mij ertoe aan om deze jongvolwassenen de meest optimale begeleiding te bieden tijdens dagbesteding met computers. Met deze jongvolwassenen bouw ik vindbare websites, maken we vindbaarheidsanalyses en kunnen we social media-berichten plaatsen.
Volg me op LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram.
NEVENACTIVITEITEN
Hiernaast heeft Lianne van de Westerlo de stichting Help UsAut opgericht. Door het werken met (jong)volwassenen met autisme merkte zij dat de drempel om activiteiten buitenshuis te ondernemen erg hoog is. Het doel is om deze drempel te verlagen met deze stichting door het organiseren van verschillende soorten uitstapjes. Dit verhoogt de eigenwaarde voor jongeren met autisme.
LEES MEER
Naast het ondernemerschap met Comp-It-Aut heb ik – Lianne van de Westerlo – de stichting Help Us Aut opgericht.
Door het werken met (jong)volwassenen met autisme merkte ik dat voor hen de drempel om ergens heen te gaan groot is. Met de stichting verlagen we deze drempel. De stichting organiseert uitjes voor hen samen. Zo zijn zij al naar vele activiteiten in de omgeving geweest. Van eenvoudigweg samen een terrasje pakken, gaan bowlen, een keer naar de bioscoop, maar ook samen naar de Efteling en het Gamemuseum. Deelname aan deze activiteiten verhoogt de eigenwaarde van deze jongeren.
Waarom een stichting?
Om vereenzaming en sociaal isolement te voorkomen.
Veel (jong)volwassenen met autisme hebben een Wajong-uitkering, hierdoor is het lastig voor hen om alle uitstapjes zelf te betalen. Om deze reden worden de uitstapjes, op een eigen bijdrage na, betaald vanuit donaties, zodat het betaalbaar voor hen blijft.